pirmdiena, 2012. gada 16. aprīlis

"The Saturnettes" - "Too Many Cocktails" (video), "The Saturnettes" (2011, albuma dziesmu liste)

Kas sanāk, ja vienā kokteilī sajauc Deividu Boviju, grupas "Suede", "Jesus And The Mary Chain", "T-Rex", "The Cure" un "New Order"? Nē, tur nesanāk sievietei līdzīgs vīrietis ar Bovija degunu un Roberta Smita apaļo dibenu. Tur sanāk mūzika. Skaļa mūzika, kam raksturīgi sintezatori, bungu mašīnas un jaudīgas ģitāras. Tieši tāds kokteilis ir somu kvartets "The Saturnettes" - trīs čaļi un viena beibe, kas dzīvo Tamperes pilsētā Somijā.

Kaut kur nozudusi pat līdz Latvijai savulaik atceļojusī grupa "Scissor Sisters", bija tādi forši puikiņi un tante, kas laikam tur mainījās ar dzimumiem, kā nu kuro brīdi vajadzēja. Somi, šķiet, nav ar šādām aizraujošām tendencēm, taču viņu skanējums ir tuvs "šķēru māsu" daiļradei. "The Saturnettes" varbūt vairāk ir tāds advancēts septiņdesmito/astoņdesmito gadu mūzikas projekts. Vairāk gan septiņdesmito, jo grupas dziesmās varbūt tik ļoti nejūt to astoņdesmito gadu tīro disko piesitienu.

Pagājušā gada nogalē somi izdeva debijas plati, ko nosauca savā vārdā. Tas bija divu gadu darba rezultāts, kura galvenais nopelns ir grupas līderim Janam Vildem. Viens no grupas veiksmes stāsta pamatiem ir dziedātāja Henrika - viņas vokāls dod to skanējumu, ko neviens vīriešu kolektīvs nespētu izspiest, tas organiski iekļaujas it visā, ko un kā "The Saturnettes" spēlē. Lieliska plate, jāsaka. Ja sanāk, sekojot resursu norādēm, var albumu i noklausīties, i iegādāties. Neizlaidiet šos no acīm!






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "The Saturnettes" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: