otrdiena, 2016. gada 29. marts

"Weezer" - "Weezer" (2016)

"Nemeklēju piedzīvojumus, vienkārši cenšos rast jaunu pieredzi un idejas dziesmu radīšanai," šādi savā iepazīšanās aplikācijas "Tinder" profilā ierakstīja grupas "Weezer" līderis Riverss Kuomo (45). Šis bija viens no soļiem "Weezer" jaunās plates tapšanas koncepcijā, jo grupas producents Džeiks Sinkleirs pirms darba uzsākšanas jautāja Kuomo, kas būtu jādara, lai plate savā skanējumā un noskaņās atgrieztu deviņdesmitos gadus, konkrēti, "Weezer" pirmos divus albumus - "Weezer" (1994) un "Pinkerton" (1996). Otrs Kuomo noteikums bija - albumam jātop ārpus mājām un vispār pašam visādā ziņā jāmēģina sajusties kā pirms divdesmit gadiem.

AR BĀRDU ATGRIEŽAS PIRMS 20 GADIEM

Vispirms Kuomo uzaudzēja bārdu - akurāt tādu, kāda viņam bija "Pinkerton" ierakstīšanas laikā. Tad reģistrējās "Tinder" ("manu sievu tas neuztruc"). Visbeidzot viņš pavadīja daudz laika Losandželosas Venisas pludmalē, vērojot sērfotājus un tādējādi iedvesmojoties dziesmu tekstiem. Rezultāts ir jauns albums "Weezer" - desmitais pēc kopējā skaita, bet trešais ar nosaukumu "Weezer" (iepriekšējie bija debijas plate 1994.gadā un trešais albums 2001.gadā).

"L.A. Girlz", "Wind in Our Sail", "Summer Elaine and Drunk Dori" - šo dziesmu nosaukumi liecina, ka smiltis un vējš, un iedegušas, vidēji iereibušas nosacīti jaunavas būs jaunā albuma vadmotīvs. "Santa Monikas un Venisas pludmalēs ir tik daudz dīvainu cilvēku," sarunā ar žurnālu "Rolling Stone" atzīst Kuomo, "un es tos vēlējos [dziesmās] ietvert, cik vien daudz iespējams." No 250 dziesmām Kuomo un producents atlasīja vienu - "California Kids", un uz tās bāzes tapa viss pārējais albums.

PAŠNĀVĪBU NETAISĪS

Albums "Weezer" ir pieejams no 1.aprīļa. Vasarā sekos grupas koncerttūre. "Weezer" koncerti ir labi apmeklēti. Protams, galvenais iemesls popularitātei ir grupas mūzika, taču ne mazāks magnēts ir pats Kuomo. Precīzāk, viņa spēja nenovecot - viņš izskatās teju tāds pats kā pirms 20 gadiem! Bet vēl kādu brīdi, konkrēti 15 gadus, uz skatuves viņu būs iespējams redzēt. Intervijā žurnālam "Rolling Stone" viņš atzīst, ka mūzikai mieru metīs pēc 60 gadu vecuma sasniegšanas, "lai pamēģinātu citas lietas". Vidusskolas pēdējā klasē Kuomo bija jāizstāsta savs dzīves plāns. "Es teicu, ka līdz 40 gadu vecumam būšu rokzvaigzne, tad klasiskās mūzikas komponists un romānu rakstnieks. 60 gadu vecumā es izdarīšu pašnāvību. (..) Mans psiholoģijas skolotājs teica, ka tad, kad būšu sasniedzis šo vecumu, es varētu šo lēmumu mainīt." Uz "Rolling Stone" žurnālista Endija Grīna jautājumu, vai gadījumā viņš jau tagad nav pārdomājis, Kuomo atbild: "O jā!"


2016, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: