piektdiena, 2015. gada 25. septembris

Jesse Malin - "New York Before The War" (2015)

47 gadus vecais amerikāņu rokmūziķis Džesijs Malins (Jesse Malin) par solokarjeru daļēji var pateikties savam draugam Raianam Adamsam, kurš, izdzirdot Malina skaņdarbu demo versijas, uzstāja, ka tiem jātop izdotiem solo albumā. Vēl vairāk - Adams pieteicās būt par šīs topošās plates producentu, kaut gan nekad agrāk to nebija sarījis. Proti, producējis albumus. 

2001.gadā sešu dienu laikā Ņujorkā tapa ierakstīts albums "The Fine Art of Self Destruction". Apvienotajā Karalistē tas tika izdots nākamā gada oktobrī, un britu prese plati nodēvēja par teju gada labāko debiju. Malins ir caurcaurēm rokenrola mākslinieks. Viņa elku sarakstā ir gan Stīvs Ērls, gan Nīls Jangs, protams, kur nu bez Toma Veita un Brūsa Springstīna. 

Šī gada pavasarī Malins izdeva savu septīto studijas rimbuli ar biedējošo nosaukumu "New York Before The War" (Ņujorka pirms kara). Nav īsti skaidrs, kādu tieši karu Malins ir domājis. Cerams, ka ne to, kurā šauj, bet, labākajā gadījumā, to, ko ik dienu katram jāizcīna ar sevi, vai kaut kādu līdzīgu bla, bla, bla. Jo Malina jaunajai platei ieroči nepiestāv. Tās ir pozitīvas enerģijas pilnas 13 dziesmas, kas vairāk būtu piemērojamas brīvdabas dejām ugunsdzēsēju pūtēju orķestra pavadībā ar nosacījumu, ka orķestris nav ieradies.  

Plates "New York Before The War" virsotne ir dziesma "Addicted". Arī tas ir skaņdarbs, kura pavadībā var nebēdnīgi lēkāt uz vienas kājas vai stāvēt uz galvas. Tomēr šai dziesmai ir skumja vēsture. To Malins veltījis savam draugam un kaimiņam Arturo Vegam (1947-2013). Viņš bija grafiskais dizainers, kurš savulaik radīja grupas "The Ramones" logotipu. "Visa mana mūzika ir personīga," Malinu citē portāls Songfacts.com. 


2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: