svētdiena, 2015. gada 13. septembris

Bībera efekts

Džastins Bībers (21) ir atgriezies ar jaunu dziesmu un uzstāda jaunus globālos rekordus. Viņa jaunākais singls "What Do You Mean?" ir uzstādījis jaunu pirmās nedēļas absolūto straumēšanas rekordu, "Spotify" servisā piecu dienu laikā pēc publicēšanas (28.augustā) uzskaitot 21 miljonu atskaņojumu (šobrīd tie ir vairāk kā 41 miljons), ziņo vietne "Mashable". Tādējādi Bībers ir pārspējis puiku (nu jau) trio "One Direction",  kura jaunākā dziesma "Drag Me Down", publiskota 31.jūlijā, piecu dienu laikā sakrāja 20 miljonus skanējumu. 

Kapitulējis ir arī "Billboard TOP 100"! "What Do You Mean"?" ar vienu lēcienu taisnā trāpījumā ir ielēcis pašā topa virsotnē, bez ierunām liekot atkāpties tiem pašiem "One Direction", kuru "Drag Me Down" 22.augusta nedēļā debitēja "Billboard" topa 3.vietā (tiesa, jau pēc nedēļas dziesma bija nokritusies līdz 26.vietai, bet vēl pēc septiņām dienām, 5.septembrī, kritums sasniedza 31.pozīciju). 

Bībera efekts, gluži kā Teilores Sviftas, ir neizskaidrojms, taču acīmredzams. Vilkme, ar kādu popmūzikas industrijas radīts elks, kurš pietuvināts teju ikonas statusam, spēj aizraut miljonus, nav nenovērtējams. "What Do You Mean?", kas pilnīgi ne ar ko neatšķiras no tūkstošiem citu radio rotācijās esošu dziesmu, tikai tāpēc vien, ka to iedziedājis Džastins Bībers, ģenerē milzīgus panākumus. Piemēram, "iTunes" lejupielāžu veikalā "What Do You Mean?" pirktāko dziesmu topa augstāko pozīciju ieņēma jau piecas minūtes pēc publicēšanas!... Bībera efekts ir graujošs! Jāatzīst, pat biedējošs.


Raksta ievadā kadrs no videoklipa dziesmai "What Do You Mean?" (no www.aceshowbiz.com).

2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: