piektdiena, 2010. gada 17. decembris

360 grādi ap savu asi




Ko tur liegties - gads ir noslēdzies un visi atskatās, kas tajā padarīts, kas nav paspēts, kāpēc kaut kas vispār ir izdarīts utt. utjpr. Mēs tā nedarīsim. Mēs vienkārši paskatīsimies, kas neatzītajam mūzikas kritiķim iekritis acīs decembrī bez nekādām pretenzijām uz kaut kādu kopsavilkumu vai kaut kā tā.

1. "Boyce Avenue" & Kina Grannis - "With Or Without You" (LP, 2010)

"Boyce Avenue" ir ansamblītis no ASV. Kina Grannis ir japāņu izcelsmes dziedātāja un komponiste, kurās sajaukušās angļu, īru, holandiešu, velsiešu un skotu asinis. Vārdu sakot, diezgan liels kokteilis. Bet visam pāri tomēr ir īru supergrupa "U2", kuras dziesmas "With Or Without You" koverversiju abi jaunieši tik skaisti dzied. Burtiski nupat noskatījos "U2" 360 grādu tūres koncerta DVD, un tad nu bez "U2" nu nekādi.




2. "Bellman" - "Olivia" ("The Curse", 2010)

Decembra beigās parasti no ziemeļiem pie mums nāk ziemeļbriedis, kas aiz kājas velk sedlos sapinušos viegli iereibušo Ziemassvētku vecīti. Šajā gadā no tās puses, konkrēti - Norvēģijas, nāk vokāli instrumentālais ansamblis "Bellman". Tas ir melodisks skandināvu poproks, bet vai jaunieši no ansambļa izkatās pēc troļļiem, nav zināms. "Olivia" sasildīs katru, kam saltajā ziemas laikā pie dibena piesalušas bikšeles.

Find more artists like Bellman at Myspace Music




3. Sebastian Lind - "Stay" ("Sebastian Lind", 2010)

Secinu, ka patīk man laikam tie skandināvi un ziemeļnieki. Un kā nu ne - tusēt ar svaigu zviedru vai dāni ir daudz foršāk, nekā rīvēties starp kaudzi turku vai grieķu, kam no karstuma sasvīduši pupi. Sebastians Linds nāk akurāti no Dānijas un šā gada 17.maijā laida klajā savu debijas plati, kam devis savu vārdu.

Sebastian Lind - Stay from Jonas Vuf on Vimeo.




4. "Mogwai" - "How To Be A Werewolf" ("Hardcore Will Never Die, But You Will", 2011)

Skotu post-roka grupa no Glāzgovas "Mogwai" ir ļoti interesanta. Viņi nekad nedzied! Bet viņi spēlē nu ļoooti labu rokmūziku. 2006.gada plate "Mr.Beast" likās nedaudz garlaicīga. Bet, vai nu vecums nāk virsū, vai ausis sen nemazgātas, taču nākamā gada 14.februārī gaidāmās plates pirmais vēstnesis "How To Be A Werewolf", ir kolosāls. Sevišķi klipā aizrauj skaistie dabas skati!... Bļin, laikam tomēr vecums...




5. Jodie Connor - "Now or Never" (feat. Wiley) (LP, 2010)

Britu respektablais laikraksts "The Guardian" pagājušā nedēļā vienu dienu Džodiju Konori bija nominējis par savu "Dienas mākslinieku". Tas "Guardian" ir visnotaļ cienījams medijs. Vai tad viņš ieteiktu kaut ko sliktu? Dažreiz jau iesaka ar, bet šoreiz - ir labi. Ja neskaita to laikam "Wiley", kurš dziesmas beigu daļā pārdozējis suņu caurejas zāles neizmantoja iespēju pastāvēt klusu.




6. "The Killers" - "Boots" (LP, 2010)

Teiksim tā - nodeva gadalaikam. Visnotaļ labs gabaliņš, ja vien to neizcūkotu ar Ziemassvētku zvaniņiem un pārāk salkanu video. Labi, ka Brendons Floverss šogad atzīmējās arī ar ekselento soloalbumu "Flamingo", citādi gads būtu aizgājis vējā... Bet nu, tās pudeļdibenu brilles onkam klipā man patīk!



7. "Biffy Clyro" - "Many Of Horror" ("Only Revolutions", 2009)

Tā nu sanācis, ka "Biffy Clyro" ir kļuvusi par vienu no biežāk manis klausītajām grupām pēdējā laikā. Pagājušā mēnesī apskatījām dziesmu "God And Satan", ko nosaucu par nesliktu dziesmu, bet, tāpat kā grupa "Biffy Clyro", nekas ļoti īpašs. Kā no gaisa nokritu, dzirdot "Many Of Horror"! Kur es biju agrāk?! Starp citu, pateicoties kaut kāda tur talanta šova dalībniekam, kurš šo dziesmu izpildījis konkursa finālā pagājušā nedēļā, Saimons Neils esot autoratlīdzībās nopelnījis pusmiljonu tikai nedēļas laikā vien! Cerams, ka tās nav grivnas, ko viņš nopelnīja...



Tad nu līdz janvārim!

Foto raksta ievadā: Kevin Mazur/WireImage.com

Nav komentāru: