ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

"Surfact" - "Feeding the Beast" (video), "Euphoria" (pilns albums)

Kad par kādu nezināmu grupu lasi, ka tā ir "Muse" un "Snow Patrol" krustojums, divu domu nav - tā vismaz jāpaklausās. Akurāt tā skandināvu mūzikas apskatnieks Pīters Krogholms izteicās par dāņu kvintetu "Surfact". Pieci vīri, kurus apvienojusi kaisle uz "grunge" roku, kopā sāka spēlēt 2004.gadā, pēc diviem gadiem radot debijas plati "Terrific Downfall". Vēl divus gadus vēlāk tapa albums "Euphoria" - tas, kā norāda paši grupas dalībnieki, skanēja jau smagāk kā debija. Pagājušā gadā gatava bija arī trešā "Surfact" plate "Feeding the Beast".

Dāņi tiešām spēlē melodisku rokmūziku, kurā saklausāma ne tikai divu iepriekš minēto lielgrupu ietekme, bet arī "Keane" un virknes poproka apvienību. "Surfact" dziesmās ir pamatīgums it visā - instrumentos, dziesmu tekstos, aranžējumos: viņi neatstāj nepadarīta vai sasteigta darba iespaidu. Un, klausoties Jespera Storgārda un viņa kolēģu veikumā, brīžiem rodas šaubas, vai tas maz ir skandināvu valstu kolektīvs - viņi droši var mesties Eiropas mūzikas Mekā - Apvienotajā Karalistē.

Turpinājumā video tituldziesmai no "Surfact" jaunākās plates "Feeding the Beast", kā ari viss 2009.gada albums "Euphoria".





Papildus resursi:
http://www.facebook.com/surfact
http://itunes.apple.com/se/album/feeding-the-beast/id497256523

Foto raksta ievadā no "Surfact" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: